Vad skall jag köpa för motor å radio…

Om man är nybörjare i RC världen kan det vara lite lurigt att veta vad för grejer man skall köpa för att få en körbar skoter. Här kommer ett förslag till produkter för just nybörjare. Naturligtvis är dessa grejer inte dom enda som funkar i skotern, det finns hur mycket olika produkter som helst att välja mellan men dessa kan i alla fall vara ett bra utgångsläge.

Batteri.

Det bästa och egentligen det enda som funkar bra är Lipo celler. Vi rekomenderar ett 3-cells paket på ca 2200-2500 mah. Då får man en körtid på ca 15 minuter beroende på hur hårt man gasar. Ett riktigt bra och prisvärt batteri hittar du här Batteri

Styrservo

Skotern behöver ett styrservo med minst 10kg dragkraft, gärna ännu kraftigare. Det finns många bra och billiga servon där ute som funkar. Tex detta Servo

Motor och fartreglage

Det bästa är att köpa ett system som är vattentåligt. Det kommer garanterat att komma in snö under huven när du kör och vatten och elektronik är som bekant inte riktigt kompatibla…
Motorn skall vara av 550 storlek med 5mm motoraxel. Motorerna finns i ett antal olika kv storlekar, lämpligt i detta fall är 2100kv eller där omkring. 550 motorn brukar vara standard i 1/8 buggy bilar. Fartreglaget behöver ha en strömtålighet på ca 120-150A och vattensäkrat.

Ett bra nybörjarsystem hittar du här Motor fartreglage

Radio

Vad man skall köpa för radiosystem beror mycket på tycke och smak. Det finns en uppsjö med olika fabrikat och prislägen att välja mellan. Som nybörjare finns det dock ingen anledning att köpa high end grejer. Ett bra sportsystem duger gott. Sen kan man ju i takt med att intresset ökar eller behovet ändras köpa lite bättre grejer.

Bra system för nybörjaren kan vara Sanwa MX-6 eller Futaba 3PV. Båda har funktioner att växa med och bra kvalité